״אמן מצייר על הקנבס. מוזיקאי מצייר על הדממה״.

(ליאופולד סטקובסקי)

טיפול מטפל במוזיקה מוסיקה רגשי אישי תרפיה תהליך מוסמך

מוזיקה מבטאת חיים. היא מספרת את הסיפור הפנימי שלנו, מבטאת רגשות, ומנגישה את עולם הנפש כמו מפה – באופן שאינו חושפני וישיר מדי.

אנו שולטים בשימוש במוזיקה והיא לא נכפית עלינו מבחוץ – איזה מוזיקה אנחנו שומעים, למי ומתי אנחנו משמיעים, איך ומתי בא לנו לנגן, ועם מי. בטיפול המוזיקה יכולה לתמוך בהעצמה ובצמיחה הנפשית בקצב האישי שלנו, במרחב טיפולי בטוח ומוגן.

אנו יכולים לחלוק את המוזיקה שלנו עם מישהו אחר, וכך להיות פחות לבד. אנו יוצרים את עצמינו דרכה, ויוצרים קשרים באמצעותה. באמצעות הכמיהה לנגן יחד / לחוד / להשתלט / להעלם אנו מספרים את הסיפור הפנימי שלנו באופן חוויתי, בלתי אמצעי ולא מאיים. זה יכול להיות דרך השמעת שיר, כתיבה או הלחנה של שיר, אלתור ונגינה משותפת (גם אם לא יודעים לנגן), תהליך יצירה, הפקה והקלטה, וגם דרך מילים – לצורך שיתוף ועיבוד הסיפור שלנו.

טיפול במוזיקה עובד על כמה רבדים:

  • חוויתי – האופן שבו אני חווה את העולם ומערכות יחסים בעולם. עד כמה מותר לי לקחת מקום? עד כמה אני נותן מקום לאני הפנימי / אותנטי שלי ועד כמה אני מפחד / מסתיר אותו? עד כמה אני מרגיש בנוח או בטוח בקרבת אחרים? מהו הסיפור/ים הרגשי/ים שלי – מעבר למילים? עד כמה אני רוצה ומצליח להתמסר? עד כמה אני מחובר לצרכים הפנימיים העמוקים שלי? עד כמה אני מקבל את ההשתנות והחלקים השונים שקיימים בתוכי? כל אלו יכולים להיות מסופרים ולעבור עיבוד וטרנפורמציה (שינוי) במפגש דרך המוזיקה.
  • העצמה, מקום ונראות – שמישהו אחר באמת קשוב אלי ומכוונן אלי ב- 100%, יש לי מקום. אני יכול להרחיב את היופי שבי, העוצמות שבי, ההסכמה לקבל את הדברים הפשוטים שאני מבקש עבור עצמי – במרחב טיפולי בטוח, מוגן ומכיל. זה יכול להתבטא דרך מחוות או בקשות, הסכמה לספר את הסיפור שלי, והרחבה של הסיפור שלי – דרך מוזיקה או מילים.
  • פסיכותרפיה בטיפול במוזיקה – בנוסף למוזיקה, לפעמים יש צורך במילים. כדי לספר את הסיפור, כדי להכיר, כדי לעבד דברים שעלו במפגש. בהחלט יש מקום לשלב טיפול מילולי במפגשים. יכולים להיות מפגשים שיהיו בעיקר דרך המילים, ויכולים להיות מפגשים שלא יהיו כמעט בכלל מילים.

בכל מפגש אפשר לשהות ברובד אחד או לשלב כמה יחדיו – הכל תלוי בצורך ובמענה הטיפוליים הנכונים לאותו המפגש, וזה עשוי להשתנות בין אדם לאדם ובין פגישה לפגישה. שנפגשים לטיפול במוזיקה, הרצון הוא לרוב לתת מקום לעולם הפנימי דרך המוזיקה. לפעמים יש גם צורך לפגוש את האתגרים, כאבים וסיפורים שבדרך לשם. ולפעמים אין בזה צורך, ואפשר להתרחב בתוך ודרך המוזיקה.

ככל שאדם מחובר לעצמי היוצר שבו, הוא מרגיש יותר "במקומו" בחייו, ושאר הדברים מתארגנים ומסתדרים באופן ההרמוני ביותר עבורו – בין אם זה דברים פנימיים כגון קשיים רגשיים או תחושת מימוש וסיפוק, ובין אם זה דברים חיצוניים כגון יכולת התארגנות, עבודה / לימודים ויחסים עם אחרים בעולם.

למאמר שמרחיב על העצמי היוצר וכיצד הוא תומך בריפוי לחצו כאן 

לקריאה נוספת אודות הגישה הטיפולית שלי לחצו כאן 

לצפיה וקריאה אודות הקליניקה / סטודיו לחצו כאן   

מוזמנים לשתף!

פייסבוק
צייצו
שלחו בוואטסאפ
שמרו בפינטרסט
הדפיסו
שלחו במייל
ציפור הנפש עולם המוסיקה מוזיקה צלילים מבפנים

לקבלת מאמרים ומוזיקה חדשה הצטרפו לניוזלטר

עוד מהבלוג

יובל בארי

יובל בארי

מטפל ומפיק מוזיקה, אב ל- 4.

לקבלת מאמרים, מוזיקה מוזיקה חדשה או עדכונים על סדנאות מוזמנים למלא פרטים כאן

מהבלוג

לכתבות וקטעי מוזיקה נוספים

יובל בארי מטפל במוזיקה לוגו נוסף טיפול במוסיקה
היי, רוצים להתעדכן ביצירות ופלייליסטים חדשים שיוצאים?
סדנאות ומאמרים חדשניים בטיפול במוזיקה?
מוזמנים להצטרף לרשימת התפוצה שלי, אשמח לשמור איתכם על קשר!
(אי-חפירה מובטחת, יוצא מקסימום אחת לשבועיים)