החיים שבמוות: אינטגרציה שלמה של תהליכי חיים
הדבר שאנחנו הכי פוחדים ממנו הוא המוות. סוף החיים. הרגע שבו זה הכל יגמר. אנחנו משקיעים המון אנרגיה בהמנעות מהמוות. למעשה המוות הוא שער לחיים
בני נוער מתמודדים עם המון אתגרים – בניהם שינויים פיזיולוגיים, התפתחות של הזהות והאישיות ותנודות רגשיות.
השינויים מלווים בתחושות של בושה, הסתרה והסתגרות: בתקופה הכי מאתגרת עולה חסך במרחבים שבהם הם מרגישים ״בטוחים״ לשתף, להתבטא ולחקור את עצמם – מרחבים להם הם הכי זקוקים.
במקביל להסתגרות מתקיימת בגיל הזה הפתחות גדולה לעולמות המוזיקה, היצירה והביטוי האישי: המוזיקה מהווה חלק משמעותי מעולמם ודרכה הם נותנים ׳קול׳ להתרחשויות הפנימיות שמאתגר לבטא בדרכים אחרות.
בני נוער רבים מגלים עניין בנגינה בכלי – גיטרה, פסנתר, תופים, שירה, היפהופ או יצירה ממוחשבת – מהווים דרכים לא מילוליות להתחבר אל העצמי, לתקשר ולמצוא את מקומי בעולם.
כתיבה היא ערוץ נוסף שמתגלה עם ההתבגרות: בין אם ׳יומן׳ אישי או שירים – הכתיבה מאפשרת ביטוי ותקשורת שלא תמיד מתאפשרים בשיחה רגילה.
ערוצים אלו יכולים לפתוח ׳חלון׳ להתרחשויות הפנימיות באופן שאינו מאיים ומזמין לקשר, לתקשורת ולביטוי. הם מאפשרים תקשורת עם עצמי ואחרים במרחב בטוח שבו אפשר ״פשוט להיות״ – ועל הדרך לחקור ולגבש את הזהות האישית המתפתחת בגיל זה.
מוזיקה היא שפתה של הנפש.
דרך הקשבה לשירים בספוטיפי, נגינה, שירה או כתיבה אפשר לתקשר את הבלתי ניתן לתקשור: התחושות שמעבר למילים.
אם זה היפ הופ, רוק, פופ, מוזיקה אלקטרונית או פיוז׳ן – המוזיקה מאפשרת נגיעה בעצמי ובאחרים.
למה מוזיקה? כדי שלא נשאר לבד, כדי שנגלה עוצמות, וכדי שזה לא יאיים מדי.
להרכב יש כוח גדול.
הוא מאפשר מרחב לביטוי היצירתי שלי.
בהרכב יש ׳קהל׳ ליצירה שלי שיכול לתת לגיטימציה ולפרגן.
דרכו אני יכול לראות שיש עוד כמוני ושאני לא לבד – בהרבה מימדים.
הוא מאפשר שיתופי פעולה ונותן השראה.
יכולים להווצר דרכו קשרים משמעותיים ואמיתיים (בשונה מוירטואליים) – מצרך חשוב בעידן הדיגיטל.
הוא יכול להפגיש אותי עם האתגרים שלי בעולם האמיתי בסביבה עוטפת ומאפשרת של ההרכב, והמוזיקה יכולה לתמוך בטרנספורנציה, צמיחה וריפוי של המקומות המאתגרים.
הרכב יכול לחבר מוזיקלית לגרוב ולאנרגיית החיים.
♪ נפגש אחת לשבוע במשך שעה וחצי כדי ליצור מוזיקה בחדר חזרות מקצועי שהוא גם אולפן הקלטות במשך 12 שבועות.
♪ המפגשים יונחו על ידי – מטפל מוסמך במוזיקה בעל נסיון רב בעבודה עם הרכבים, בני נוער ובהפקה מוזיקלית. אני שם כדי לאפשר, להרחיב וללוות כל קושי או אתגר במידה ויעלו – בין אם מוזיקלי (כתיבה, הלחנה, נגינה), אישי או בינאישי.
♪ בתחילת הדרך נכיר אחד את השני דרך המוזיקה ואת האפשרויות השונות ליצור יחד. כל אחד ואחת יוזמנו לחקור ולהתחבר באופן שיתאים להם.
♪ נחקור צורות שונות לביטוי מוזיקלי, את הרצון והביטוי האישי, ואת התחושות שמלוות את היצירה – בלי חפירות 🙂
♪ נגבש חומרים שעליהם נרצה לעבוד במוזיקה ושאולי נרצה להפיק או להקליט באולפן
♪ נהנה מלהיות יחד במוזיקה
אני מטפל במוזיקה (MA) משנת 2013, יוצר, מפיק ואבא ל-4 ילדים מופלאים.
לאורך השנים טיפלתי במגוון מוסדות ציבוריים בניהם מחלקה בבריאות הנפש, ליווי של ילדים ונוער על הספקטרום האוטיסטי, בתי ספר לנוער עם קשיי קשב וריכוז, הנחיית קבוצות טיפוליות למבוגרים והנחיתי סדנאות בכנסים בארץ ובעולם. בנוסף ליוויתי הרכבים מוזיקליים גם כמוזיקאי יוצר וגם כחלק מתהליכים טיפוליים במסגרות שונות.
אני מלווה באופן פרטי בני נוער, מבוגרים והורים בתהליכי עומק בסטודיו-קליניקה משנת 2015. כל אחד ואחת זקוקים למפגש מסוג אחר, בין אם זה דרך שיחה, נגינה, הקשבה למוזיקה, כתיבה, הלחנה או הפקה מוזיקלית. מהות המפגש תנבע מהבקשה שאיתה האדם הגיע אליו.
המוזיקה מהווה עבורי ערוץ בלתי אמצעי לעולמות הנפש שמעבר לסיפור הרגיל שאנו מספרים לעצמינו על עצמינו – באופן אישי וכמטפל. היא מאפשרת העצמה, חיבור אל כוחות וערוץ לעבודה על דפוסי עומק שורשיים, כגון האופן שבו אנו יוצרים יחסים ומרגישים עם עצמינו ועם האחרים המשמעותיים בעולמינו. היא יכולה גם לאפשר נשימה ורווחה בחיינו.
כמוזיקאי יוצר התפתחתי בעולם ההפקה ובשילוב שבין כלים אקוסטיים ואלקטרוניים (ביטים וסאונדים). הפקה היא לא רק ׳במוזיקה׳: אנו ׳מפיקים׳ את חיינו כל הזמן והמוזיקה מאפשרת אימון בהפקת חיינו במרחב עוטף, מזמין ומחבר.
הדבר שאנחנו הכי פוחדים ממנו הוא המוות. סוף החיים. הרגע שבו זה הכל יגמר. אנחנו משקיעים המון אנרגיה בהמנעות מהמוות. למעשה המוות הוא שער לחיים
בטיפול נעשה איזון בין עבודה בתוך המוסיקה ותהליכי ההפקה והיצירה לשיחות פסיכותרפיה בדומה לטיפול פסיכולוגי, במטרה לעזור בתהליך עמוק ומשמעותי
אחת ולתמיד – מה זה ADHD, מה עוזר, ואיך זה נראה עם מוזיקה בטיפול? שקשיי קשב וריכוז הופכים למתנות הקצב והריקוד
טיפול בטראומה והפרעת דחק פוסט טראומטית יכול לקבל רכות ומקום שמשלבים בו עבודה עם מוזיקה. אפשר להשמיע שירים, לנגן, לכתוב ולשיר.
השראה הכרחית שרוצים להכנס לתהליך יצירה. בניגוד לדעה הרווחת, לא חייבים לחכות ש״תנחות ההשראה״ ואפשר להגביר באופן מודע ומחובר את ההשראה שבחיינו
מהו הכוח היוצר? כיצד העצמי היוצר ירפא ויארגן את כל תחומי חיינו? כיצד יצירה במוזיקה תומכת באיזון חשיבה, רגש, רוחניות, ילדיות ואחריות אישית?
♪ הקבוצה תתקיים בכרכור בחדר חזרות שהוא אולפן מקצועי
♪ יש בחדר פסנתר חשמלי, גיטרה חשמלית, גיטרה קלאסית, גיטרה בס, מיקרופונים עם מיקסר והגברה, אפקטים ופאדים אלקטרוניים, סלסלת כלי הקשה וקסילופונים, תופי צד (דרבוקה, דג׳מבה, פריים), אמצעי הקלטה אולפנית ועוד.
♪ נפגש אחת לשבוע לשעה וחצי בימי רביעי בין השעות 16:30-18:00 אחה״צ
♪ הקבוצה תהיה קטנה ואינטימית